5 ταινίες από τον Γερμανικό Κινηματογράφο που μπορείτε να παρακολουθήσετε τώρα!

Το Sociall ξεχωρίζει πέντε ταινίες που μπορείτε να δείτε τώρα online για να απολαύσετε τόσο τον Γερμανικό Κινηματογράφο αλλά και να εξασκήσετε τη γλώσσα!

Είτε ως ένα παραπάνω προσόν στο βιογραφικό σας, είτε γιατί θέλετε να μεταναστεύσετε σε μία γερμανόφωνη χώρα, είτε από χόμπι, τα Γερμανικά αποτελούν σήμερα μία εξαιρετική επιλογή για εκμάθηση ξένης γλώσσας. Πέραν από ένα ισχυρότατο επαγγελματικό προσόν σήμερα, η καλή γνώση της γλώσσας αποτελεί προϋπόθεση για την εξερεύνηση του πλούσιου γερμανικού πολιτισμού.

Και ενώ τα τελευταία χρόνια το Netflix με τις αγγλόφωνες σειρές έχει κατακλύσει τις ζωές, με τους φανατικούς χρήστες του παγκοσμίως να τείνουν να γίνουν περισσότεροι από… τον πληθυσμό της Κίνας, κάποιοι άλλοι ανακαλύψαμε πολύ ενδιαφέροντα έργα σε γλώσσα… γερμανική. Σύγχρονες και εποχής, πέραν από την εξαιρετική πλοκή και την αγωνία που χτυπάει κόκκινο, βρήκαμε την τέλεια ευκαιρία να εξασκήσουμε τις γνώσεις… και το αυτί μας!

Παρακάτω σας προτείνουμε 5 ταινίες που ξεχωρίσαμε στις ταινιοθήκες των κρατικών καναλιών της Γερμανίας (ARD – Das Erste και ZDF – Zweites Deutsches Fernsehen) και κατά τη γνώμη μας είναι – sehenswert, ή αλλιώς, must-see – για κάθε γερμανόφωνο!

1. Träume – Der Usedom-Krimi (2019) – Όνειρα (ARD)

Απογοητευμένος από τον γιο του Michi, ο οικοδόμος Jörn Sievers εναποθέτει τις ελπίδες για τον συνεχιστή του στον Sascha Hoerne, την αρραβωνιαστικό της κόρης του Merle. Λίγο πριν το γάμο, ο Sascha βρίσκεται νεκρός. Όχι μόνο ο Michi και ο φίλος του Dirk Bodin είναι ύποπτοι, αλλά και η Ellen Norgaard, η οποία έχει εκβιασθεί λόγω απώλειας ελέγχου.

Τώρα η υπόθεση είναι στα χέρια της ερευνήτριας Karin Lossow, η οποία θα πρέπει να λύσει ένα μυστήριο, στο οποίο τα όνειρα της ζωής αναπτύσσουν μια θανατηφόρα δυναμική. Όνειρα που δεν κάνουν μόνο τον Sascha Hoerne τραγικό τους θύμα.

Πρωταγωνιστούν: Katrin Sass, Rikke Lylloff, Christian Kuchenbuch, Birge Schade, Karsten Antonio Mielke, Dennis Mojen

Σκηνοθεσία: Andreas Senn

2. Irgendwas bleibt immer (2019) – Πάντα κάτι μένει (ZDF)

Η Nina είναι μία νέα, δυναμική και πετυχημένη γυναίκα. Γιατρός με δύο παιδιά και ένα διαζύγιο στις πλάτες της. Αφού συστήσει το νέο της αγαπημένο, Mark, στους φίλους και γείτονές της, Melanie και Andreas, χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της με μία του εξομολόγηση.

Έμεινε φυλακισμένος για επτά χρόνια επειδή είχε συναισθηματικά σκοτώσει την πρώην φίλη του. Ωστόσο, ο μεγάλος της έρωτας για εκείνον δεν την αφήνει να τερματίσει αυτή τη σχέση και έτσι του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία.

Μετά από ένα σύντομο ταξίδι της, η φίλη και γειτόνισσα της Nina, Melanie δεν επιστρέφει. Ο σύζυγός της Andreas, που πίστευε ότι υπάρχει κάποιο ειδύλλιο μεταξύ της γυναίκας του και του Mark, θεωρεί τον τελευταίο ότι σχετίζεται με την εξαφάνιση και προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ. Η καχυποψία της Nina επίσης μεγαλώνει και έτσι τελειώνει τη σχέση της μαζί του. Όταν το σώμα της Melanie βρίσκεται στο κοντινό δάσος, όλα αλλάζουν. Είναι τα πράγματα όπως φαίνονται; Θα καταφέρει ο Mark να είναι ξανά μαζί με τη Nina, ή είναι πια πολύ αργά γι’ αυτούς;

Πρωταγωνιστούν: Lisa Maria Potthoff, Manuel Rubey, Justus von Dohnányi, Ulrike Krumbiegel, Andreas Schretter κ.ά.

Σκηνοθεσία: Thomas Kronthaler

3. Tod einer Journalistin (2019) – Ο θάνατος μιας δημοσιογράφου (ARD)

Η επιτυχημένη δημοσιογράφος και οικολόγος Anne Gerling βρίσκεται νεκρή στο αυτοκίνητό της μετά από ένα ατύχημα. Οι αστυνομικοί ερευνητές Olga Lenski και Adam Raczek αναλαμβάνουν δράση.

Η Gerling είχε εργαστεί ως ερευνητικός δημοσιογράφος και βρισκόταν στο δρόμο των παράνομων μηχανισμών από την ενεργειακή εταιρεία Ergatome. Η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει έναν πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη γειτονική Πολωνία και αγωνίζεται στο δικαστήριο ενάντια στην αντίσταση περιβαλλοντικών ομάδων και κατοίκων για την οικοδομική άδεια.

Θα καταφέρουν τα όργανα να λύσουν το μυστήριο; Πόσο σχετίζεται ο θάνατός της με τα πρώτα τους ευρήματα;

Πρωταγωνιστούν: Maria Simon, Lucas Gregorowicz, Maciej Stuhr, Dagmar Leesch, Max Herbrechter, Antje Traue κ.ά.

Σκηνοθεσία: Stephan Rick

4. Die Füchsin – Schön und tot (2019) – Όμορφη και νεκρή (ARD)

Ο Youssef El Kilali αναλαμβάνει την προετοιμασία για μια επίδειξη μόδας για την έγκυο σύζυγό του Simone. Μόλις φτάνει εκεί, το μοντέλο Nastja του ζητάει βοήθεια: νομίζει ότι έχει παρακολουθήσει τη δολοφονία της φίλης της Kira κατά τη διάρκεια της πρόβας για το σόου. Όταν η Anna και ο Youssef

βρίσκουν το νεκρό σώμα της Kira σε ένα βαγόνι ρούχων της εταιρείας μόδας, αρχίζουν την έρευνα. Ποιος είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν διεφθαρμένοι ρώσοι προξενικοί υπάλληλοι ή το προσωπικό μιας δημοφιλούς εκπομπής προώθησης νέων μοντέλων;

Πρωταγωνιστούν: Lina Wendel, Karim Chérif, Jasmin Schwiers, Robert Dölle, Sara Fazilat, Florian Bartholomäi, Lola Fuchs κ.ά.

Σκηνοθεσία: Sabine Derflinger

5. Die Glasbläserin – H υαλουργός (2016) – ZDF

Steven Miles hat eine große Anzahl Weihnachtskugeln für den amerikanischen Markt bestellt. Mithilfe von Johanna (Luise Heyer, l.) macht sich Marie (Maria Ehrich, l.) an die Arbeit.

Εποχής, μεταφορά του μυθιστορήματος της Petra Durst-Benning

Δάσος Θουριγγίας, 1890. Μετά το θάνατο του πατέρα τους, οι αδελφές Steinmann προσπάθησαν να συνεχίσουν την επιχείρηση υαλοποιείου του, κόντρα σε όλες τις αντιλήψεις τις εποχής ότι μία γυναίκα δε μπορεί να ασκεί ένα τέτοιο επάγγελμα.

Ωστόσο, κάποια στιγμή οι δρόμοι τους χωρίζουν. Οι δύο αδελφές εργάζονται σε διαφορετικές επιχειρήσεις. η Johanna με τον υαλουργό Friedhelm Strobel και η Maria ως ζωγράφος γυαλιού με τον Wilhelm Heimer, του οποίου τον γιο Thomas σύντομα παντρεύεται. Αλλά καμία από τις δύο δεν είναι ευχαριστημένη από τη ζωή της.

Η Johanna αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διακεκριμένου αφεντικού της Strobel, ο Heimer εκμεταλλεύεται το καλλιτεχνικό ταλέντο της Maria και ο Thomas αποδεικνύει ότι είναι ένας άγριος πότης και κακοποιός. Οι αδελφές συγκολλούνται μαζί και αποφασίζουν να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Ποιο θα είναι το τίμημα; Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να φτάσουν στην ευτυχία;

Πρωταγωνιστούν: Luise Heyer, Maria Ehrich, Robert Gwisdek, Dirk Borchardt, Max Hopp κ.ά.

Σκηνοθεσία: Christiane Balthasar

© ARDMEDIATHEK © ZDF