Friends reunion: το reunion που όλοι είχαμε ανάγκη

Η τηλεοπτική επανένωση των 6 αγαπημένων μας πρωταγωνιστών μετά από 18 χρόνια ήταν το talk of the town του μήνα πριν καν προβληθεί! Προσωπικά- αλλά και για τους περισσότερους από εμάς τσεκάρετε και το άρθρο της Άννας Μαρίας- τα Φιλαράκια είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου σειρές που θυμάμαι να με συντροφεύει από τα παιδικά μου χρόνια κάτι μεσημέρια του Σαββατοκύριακου αλλά και άπειρες φορές που έβλεπα τις 10 σεζόν δίχως να βαρεθώ ποτέ μέχρι σήμερα που όλως τυχαίως είμαι κοντά στην ηλικία που ήταν οι ήρωες όταν ξεκίνησαν την πρώτη σεζόν!

Ας δούμε λοιπόν τι ήταν αυτό που αγαπήσαμε στο πιο πολυαναμενόμενο reunion της δεκαετίας!

  1. Το φιλικό κλίμα μεταξύ των ηθοποιών και η διαπίστωση πως υπήρχε όντως και πίσω από τις κάμερες με εκείνους να συζητάνε για τα πάντα και να αστειεύονται όπως ακριβώς στην σειρά. Είναι πολύ τρυφερό και σπάνιο να βλέπεις αληθινές φιλίες να αναπτύσσονται σε ένα εργασιακό περιβάλλον.
  2. Η αίσθηση της οικειότητας. Επανέρχομαι στο κομμάτι της φιλίας και της χημείας τους. Είναι τόσο ανακουφιστικό σε αυτές τις περίεργες μέρες να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που είναι τα δικά σου σημεία αναφοράς. Βλέποντας λοιπόν αυτό το αφιέρωμα οι περισσότεροι νιώσαμε πως ήταν ένα μέρος μιας συζήτησης μας με φίλους. Για αυτό νομίζω πως και η σειρά θα αγαπιέται όσα χρόνια και αν περάσουν, γιατί αφηγείται την αξία της φιλίας.
  3. Για όσα μας θύμισε. Σε αυτό το σημείο ταυτίστηκαν σίγουρα όσοι μεγάλωσαν με αυτό το έργο, κλείνοντας μας το μάτι με αισιοδοξία για το μέλλον και δίχως να αφήνει γλυκόπικρη αίσθηση. Plus, συγκινηθήκαμε με μια αλήθεια που ξέραμε κατά βάθος ότι αποτέλεσε την ιδανική συντροφιά παγκοσμίως σε πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια δύσκολων στιγμών.
  4. Τα απίθανα guest που δεν περιμέναμε! Δεν θα σας αποκαλύψω ποιοι ήταν γιατί μπορεί κάποιοι να μην το έχουν δει (αν και ήθελα μερικούς ακόμη) και που ταίριαξαν άψογα με τις παράλληλες συνεντεύξεις.
  5. Αν είστε λάτρεις των love stories, πιθανόν η καρδιά σας να έκανε ένα «κρακ», όταν η Jenifer Aniston και ο David Schwimmer παραδέχτηκαν ότι στα πρώτα χρόνια της σειράς βιώσαν έναν ανεκπλήρωτο έρωτα καθώς ήταν κρυφά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο. Τα συναισθήματα κρύφτηκαν ενώ η χημεία στην οθόνη έμεινε παροιμιώδης. Ίσως σε κάποιους να θύμισε εκείνες τις φορές που σκέφτηκαν το περιβόητο τι θα γινόταν αν…(παιδιά, σκεφτείτε το να το ζήσετε τώρα ποτέ δεν είναι αργά!)
  6. Επίσης για όσους θεώρησαν ότι δεν ήταν και κάτι σημαντικό αυτή η εκπομπή να επισημάνω ότι ακόμα και το Star που τη πρόβαλλε έδειξε μόνο 90’’ διαφημίσεων για πρώτη φορά στα χρονικά και αυτό λέει πολλά!
Friends Reunion Special – Photography by Terence Patrick

Info: Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η σειρά Friends ξεπέρασε τον ορισμό του sitcom, έγινε πολιτιστικό στοιχείο, αντικείμενο μελέτης και έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα και πιο επιδραστικά  show όλων των εποχών.

Για αυτό λοιπόν, αφιερώστε αυτό το άρθρο στους ανθρώπους που είναι τα δικά σας σημεία αναφοράς τραγουδώντας τους και ας φαλτσάρετε: I’ll be there for you!