Νέες Κυκλοφορίες | Μάιος 2021

To καλοκαίρι πλησιάζει, όμως πριν αποχαιρετήσουμε αυτόν τον μήνα, θα δούμε μαζί τις νέες κυκλοφορίες. Ο μήνας Μάιος μας επιφύλαξε όμορφες εκπλήξεις και έχουμε υπέροχες τόσο ελληνικές, όσο και ξένες κυκλοφορίες. Ο νέος δίσκος από την Jorja Smith, η νέα συνεργασία του Σέξπυρ με την Radical Breaks, αλλά και η Μουσική Ταινία του Μιθριδάτη αποτελούν μερικές από τις καινούργιες κυκλοφορίες που μας εντυπωσίασαν.

Για Να Μην Τα Χρωστάω
Μιθριδάτης
Release Date: 25.05.2021

Μέσα σε διάστημα περίπου 13 λεπτών (ναι, καλά διαβάσατε), ο Μιθριδάτης σαν σε θεατρικό μονόλογο, αποτελούμενο από 7 πράξεις, σχολιάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα θέματα που ταλανίζουν την χώρα. Σε κάθε Πράξη αναλύει και μία θεματική που τον/μας απασχολεί. Δεν έλειψε από το στόχαστρό του, ο Κορωνοϊός, που έχει επηρεάσει τους πάντες και ο τρόπος που έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα, η αστυνομική βία, οι κυβερνητικές πολιτικές, καθώς επίσης και η απαξίωση που έχει δεχθεί ο Καλλιτεχνικός Χώρος από την Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση από την ίδια την κοινωνία.

Instagram: Mithridatis | Amok Time Arts | In Light Studio
YouTube: Mithridatis | Imiz Biz Entertainment
Spotify: Mithridatis

Αpergo
Σέξπυρ (prod. VoxPopuli)
Release Date: 04.05.2021

Ο Σέξπυρ δηλώνει πως “Απεργεί” στο νέο του κομμάτι και σχολιάζει για ακόμη μία φορά καυστικά την επικαιρότητα. Σε μουσική παραγωγή του VoxPopuli και κάτω από την ομπρέλα της κολεκτίβας Radical Breaks, o Σέξπυρ κινήθηκε για πρώτη φορά μουσικά σε nufunk μονοπάτια. Ωστόσο, φρόντισε να αναλύσει τις πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν άρωμα επταετίας, με σατιρικό τρόπο, όπως άλλωστε τον έχουμε συνηθίσει.

Instagram: Sexpyr | VoxPopuli | Radical Breaks
YouTube: The Human Man | VoxPopuli | Radical Breaks
Spotify: Sexpyr
| VoxPopuli

Ήρωες (EP)
Εισβολέας
Release Date: 28.05.2021

Ένα ιδιαίτερο ΕΡ κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες ο Εισβολέας, με τίτλο Ήρωες. Το ΕΡ αυτό περιλαμβάνει 6 κομμάτια και είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στους Ήρωες. Όχι των κόμικς και των ταινιών, αλλά αυτούς της διπλανής πόρτας. Τους ανθρώπους της καθημερινότητας, που παλεύουν με ασθένειες, με τους δικούς τους δαίμονες, ανθρώπους που είναι γεμάτοι “φόβους και ανησυχίες”. Μιλάει για αυτούς που ωρίμασαν απότομα, που έπεσαν μα ξανασηκώθηκαν, που δίνουν μάχη για τις ιδέες που πρεσβεύουν και για έναν κόσμο καλύτερο.

Instagram: Eisvoleas
YouTube: Eisvoleas
Spotify: Eisvoleas

Bussdown
Jorja Smith (feat. Shaybo)
Release Date: 14.05.2021

Η Jorja Smith κυκλοφόρησε τον τρίτο δίσκο της, με τίτλο Be Right Back, ο οποίος περιλαμβάνει 8 κομμάτια. Μουσικά κινείται σε jazz, R&B, soul, καθώς επίσης και σε trip-hop ρυθμούς. Οι στίχοι της έχουν έναν πιο ποιητικό χαρακτήρα και αναφέρονται στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην αυτογνωσία αλλά και στην γυναίκα, σε όλες τις εκφάνσεις της. Ένα από τα τραγούδια του Be Right Back είναι και το Bussdown, σε συνεργασία με την Shaybo.

Instagram: Jorja Smith
YouTube: Jorja Smith
Spotify: Jorja Smith

Blue Banisters
Lana Del Rey
Release Date: 20.05.2021

Μετά το Chemtrails Over The Country Club, που κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου, η Lana Del Rey βρίσκεται σε μια πολύ δημιουργική περίοδο, καθώς κυκλοφόρησε 3 τραγούδια για το επερχόμενο album της, με τίτλο Blue Banisters. To album αυτό θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, σχεδόν 4 μήνες μετά το COTCC. Mαζί με το ομώνυμο κομμάτι κυκλοφόρησαν επίσης τα Text Book και Wildflower Wildfire.

Instagram: Lana Del Rey
YouTube: Lana Del Rey
Spotify: Lana Del Rey

Sour
Olivia Rodrigo
Release Date: 21.05.2021

Το Sour είναι ο νέος δίσκος της νεαρής ηθοποιού και τραγουδίστριας Olivia Rodrigo. Αποτελείται από 11 τραγούδια, τα οποία έχουν ποικίλα είδη μουσικής, όπως alternative rock, synth pop, pop punk, αλλά και bedroom pop. Tα τραγούδια του δίσκου αγγίζουν διάφορες θεματικές που ενέπνευσαν την καλλιτέχνιδα, όπως οι ανασφάλειες, ο (αποτυχημένος) ρομαντισμός, αλλά και η αυτογνωσία. Στον δίσκο περιλαμβάνεται και το γνωστό σε όλους Drivers License.

Instagram: Olivia Rodrigo
YouTube: Olivia Rodrigo
Spotify: Olivia Rodrigo

Banner: We Heart It