10 +1 λογαριασμοί bookstagrammers που έχουμε αγαπήσει

Όσοι έχετε λογαριασμό στο Instagram και αγαπάτε τα βιβλία είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε τι σημαίνει ο όρος bookstagram. Για όσους δεν ξέρουν όμως φυσικά έχουμε την απαραίτητη επεξήγηση.

[bookstagram]: προφίλ στο Instagram αφιερωμένα στην λογοτεχνία με προτάσεις βιβλίων, κριτικές και φυσικά ξεχωριστές φωτογραφίες με τα βιβλία σε πρωταγωνιστικό πλάνο.

Υπάρχουν πολλοί προσεγμένοι λογαριασμοί αυτού του αντικειμένου και έτσι με την σειρά μου θα σας παρουσιάσω τα 10+1 πιο αγαπημένα μου προφίλ bookstagrammers. Λατρεμένοι βιβλιοφάγοι, μην διστάσετε να τους ακολουθήσετε!

@Eliz White

Το bookstagram της Χριστίνας ξεχωρίζει για τις ατμοσφαιρικές φωτογραφίες του, άψογα συνταιριασμένες με το περιεχόμενο του βιβλίου που παρουσιάζει. Αν αγαπάτε και την λογοτεχνία του φανταστικού θα το λατρέψετε και άλλο. Προσεχώς θα κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο και ανυπομονούμε!

@Jane Gauche

Βιβλία, γάτες και ωραίες κινηματογραφικές προτάσεις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Αυτό το αγαπημένο κορίτσι το γνώρισα από την Γαλλική Φιλολογία και από τότε δεν έχει σταματήσει να εμπλουτίζει την reading list μου. Α, και να μας ταξιδεύει στην υπέροχη Άνδρο (να πίναμε ένα καφεδάκι στην Ευτυχία!)

@One girl 1pen

Η Μαρία εκτός από το συγκινητικά τρυφερό ταξίδι που μας προσέφερε με το πρώτο της βιβλίο Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου (δείτε την συνέντευξη εδώ) διαχειρίζεται και ένα πολύ όμορφο προφίλ με προτάσεις βιβλίων και με εξώφυλλα που ταιριάζουν μοναδικά στην κάθε εποχή σαν συνέχεια του εκάστοτε βιβλίου περιλαμβάνοντας από χιονισμένα μέχρι καλοκαιρινά τοπία.

@Πυθαγόρειο θεώρημα

Ένας λογαριασμός που έχει αγαπηθεί πολύ. Με εύστοχες κριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων, κοινωνικό περιεχόμενο που αφορά από την lgbtq+ κοινότητα μέχρι τον τομέα της εκπαίδευσης, έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Πυθαγόρα που ευαισθητοποιεί και μας κινητοποιεί. Plus, να τσεκάρετε το βιβλίο του Τι θυμάσαι από τον θάνατο σου;

@Anoixtos orizontas

Με ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες, όμορφες φωτογραφίες, κριτικές και μερικά χρήσιμα book marketing tips για προώθηση βιβλίων σε συγγραφείς, αξίζει να το ακολουθήσετε.

@Get a loca life

Βιβλία σε ρομαντικό φόντο, τεκμηριωμένες κριτικές και με αγάπη σε πολλά διαφορετικά είδη λογοτεχνίας είναι επίσης ένας από τους πιο αγαπημένους μου λογαριασμούς.

@Danai.Ibrahim

Η Δανάη εκτός από το να μας ταξιδεύει σε μακρινούς τόπους με τα βιβλία της (δείτε την συνέντευξη εδώ), μας ταξιδεύει και μέσω των βιβλιοπροτάσεων της. Λογοτεχνία του φανταστικού, αγγλόφωνες και όχι μόνο κυκλοφορίες και τσάι. Τι καλύτερο;

@Bibliofagos

Αυτό το προφίλ ξεχωρίζει για τις πολύ καλά δομημένες παρουσιάσεις βιβλίων, τα on point αποσπάσματα τους και την υπέροχα προσεγμένη φωτογράφηση των εξωφύλλων.

@Bookblossom

Όπως λέει και το όνομα του, ανθίζει και μας προτείνει υπέροχα βιβλία, ανυπομονώντας με την σειρά μας να τα διαβάσουμε. Άλλωστε όταν «χανόμαστε» στην ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, δεν ανθίζουμε και εμείς;

@Vivlia sto rafi mou

Με μια μεγάλη αγάπη στα βιβλία και στα αισθηματικά ( η κατηγορία μου χεχε) έχουμε αναλυτικές παρουσιάσεις και δίκαιες βαθμολογίες βιβλίων.

@mum daughter’s books

Για το τέλος άφησα αυτό το προφίλ που διαχειρίζονται από κοινού μαμά και κόρη που μοιράζονται την λατρεία τους για τα βιβλία, μια όμορφη ιδέα που εμπνέει μαμάδες και όχι μόνο.

Καλή μας ανάγνωση!

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά