Τατιάνα Τζινιώλη: “Μέσα από την πανδημία θα γεννηθούν πολλές νέες ιστορίες”

Η Τατιάνα με τις υπέροχες ιστορίες που σκαρώνει έχει κατορθώσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει πολύ αγαπητή στους αναγνώστες. Μας κάνει να ονειρευόμαστε και να ταξιδεύουμε στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μακρινές πολιτείες της Αμερικής. Διάβασα πριν μερικά χρόνια το πρώτο της βιβλίο, Roadtrip και από τότε, κάθε νέο της συγγραφικό πόνημα βρίσκεται άμεσα στη βιβλιοθήκη μου! Με αφορμή την προσεχή κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Μεθυσμένες αλήθειες το Sociall.gr μίλησε με τη συγγραφέα.

Σε ευχαριστώ πολύ που δέχτηκες να κάνουμε αυτή την ωραία συζήτηση. Η πρώτη ερώτηση που θα ήθελα να σου κάνω είναι σε ποια ηλικία και με ποια αφορμή συνειδητοποίησες πως έχεις ταλέντο με τις λέξεις;

Νομίζω πως πάντα ήξερα πως οι λέξεις ήταν μία διέξοδος για εμένα. Σε όλες τις μορφές τους. Ξεκίνησα να διαβάζω από μικρή, κάτι μεσημέρια στο εξοχικό μας στην Εύβοια που όταν οι γονείς κοιμόντουσαν εγώ διάβαζα για τα Μυστικά του Βάλτου, για το Καπλάνι της Βιτρίνας, για τις περιπέτειες της Πολυάννας αλλά και για κάποιες Μικρές Κυρίες. Στη συνέχεια, άρχισα να γράφω κάποιες μικρές ιστορίες, οι οποίες μετά έγιναν πιο ολοκληρωμένα διηγήματα. Επέλεξα ως επάγγελμα τη δημοσιογραφία και περνάω την ημέρα μου μπροστά σε ένα word. Όπως καταλαβαίνεις, οι λέξεις ήταν πάντα παρών στη ζωή μου.

Αγαπάς παραπάνω κάποια από όλες τις ιστορίες σου;

Όλες τους έχουν κάτι από εμένα. Έχουν πολλές ώρες γραψίματος και αμέτρητες ώρες «συζήτησης» με τους πρωταγωνιστές. Δε θα έλεγα πως αγαπώ κάποια παραπάνω. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, πάντα σκέφτομαι πως το βιβλίο που μόλις ολοκλήρωσα είναι και το αγαπημένο μου. Ή τουλάχιστον, μέχρι να ξεκινήσω το επόμενο.

Ποια ιστορία σε δυσκόλεψε κατά τη διάρκεια της συγγραφής της;

Αρκετά δύσκολη ιστορία ήταν εκείνη του Σεμπάστιαν και της Λέξι (Μετά τα Μεσάνυχτα) αλλά και του Λόγκαν και της Έλι (Πριν το Ξημέρωμα). Διαχειρίζονταν δύσκολα θέματα που κατά τη διάρκεια της συγγραφής τους ένιωσα πως εξαντλήθηκα συναισθηματικά. Έκλαψα, έπεσα και σηκώθηκα ξανά μαζί τους.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα της γραφής σου είναι και ο έρωτας. Πόσο δύσκολο είναι να γράφεις για αυτόν, απευθυνόμενη σε έναν κόσμο που στη πλειοψηφία του φοβάται να ερωτευτεί;

Πιστεύω πως το μεγαλύτερο θέμα είναι το timing. Να συναντηθούν δύο άνθρωποι τη στιγμή που πρέπει. Γιατί μπορείς να συναντήσεις κάποιον που στα χαρτιά είναι ο ιδανικός σύντροφος όμως το timing να είναι τόσο λάθος που απλά να τον προσπεράσεις. Καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ερωτεύονται, οπότε δεν αντιμετωπίζω δυσκολία στο να γράψω για ένα τόσο «κοινό» συναίσθημα όπως είναι ο έρωτας.

Με τις περισσότερες ιστορίες σου ταξιδεύουμε νοητά στην Αμερική. Τα ταξίδια αποτελούν για σένα πηγή έμπνευσης;

Τα ταξίδια πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης. Είναι μία διέξοδος που σε γεμίζει όμορφες εικόνες και ιστορίες. Είμαι από αυτούς που όταν πάνε κάπου θα ξυπνήσουν από τις 8 το πρωί ώστε να προλάβουν να δουν όσα περισσότερα μπορούν και περπατούν πολλά χιλιόμετρα.

Υπάρχει κάποιο βιβλίο άλλου συγγραφέα που θα ευχόσουν να έχεις γράψει;

Υπάρχουν αμέτρητα βιβλία που με έχουν συνεπάρει και θαυμάζω την γραφή του/της συγγραφέα τους. Με εμπνέει πάρα πολύ όταν διαβάζω ένα καλό βιβλίο που μου δημιουργεί αμέτρητα και έντονα συναισθήματα.

Τι θα συμβούλευες κάποιον που κάνει τα πρώτα του συγγραφικά βήματα;

Να συνεχίσει να γράφει για εκείνον. Ακόμα κι αν δεχθεί απορρίψεις, να συνεχίσει να γράφει και να μην τα παρατήσει. Κυρίως, να γράφει για τον εαυτό του και μετά για τους υπόλοιπους.

Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις λίγα πράγματα για το επερχόμενο βιβλίο σου και μια θετική σκέψη αναφορικά με τον χώρο των βιβλίων.

Το νέο βιβλίο έρχεται σε κάτι λιγότερο απο δύο μήνες. Έχει τίτλο «Μεθυσμένες Αλήθειες» και παρακολουθούμε την ιστορία του Κόνορ και της Χέιζελ, οι οποίοι γνωρίζονται σε μία επατήμερη κρουαζιέρα με προορισμό της Μπαχάμες.

Η σκέψη που κάνω σχετικά με την πανδημία και τα βιβλία είναι πως μέσα απ όλη αυτή την κατάσταση θα γεννηθούν πολλές νέες ιστορίες. Νομίζω πως πολλοί δημιουργοί θα γράψουν για το lockdown αλλά και την πανδημία και σε πολλά είδη. Στο εξωτερικό έχουν ήδη ξεκινήσει δειλά -δειλά τα πρώτα βιβλία και πιστεύω πως σύντομα θα διαβάσουμε αντίστοιχα και από Έλληνες δημιουργούς.

Αν σας ενδιαφέρουν παρόμοια άρθρα για το Βιβλίο και τον Πολιτισμό, ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram ή κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά

«Οι πτυχές ενός δραματουργού»: Αφιέρωμα στον Χριστόφορο Χριστοφή στο θέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη
"Christmas Overture": Η Underground Youth Orchestra υποδέχεται τη διακεκριμένη μαέστρο Catherine Lar...
Η Τίνα Αλεξοπούλου μας βάζει σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα με το ολοκαίνουριο τραγούδι της ''Το γούρι μ...
''Aροδαμοί και ασπάραθοι'': Mια εικαστική συνομιλία με τους θησαυρούς της Κρητικής χειροτεχνίας
IMMF 2024: Αυλαία για το International Micro μ Festival
"Μάς βλέπετε ή είμαστε ακόμα στη σκιά;": Mία εκδήλωση για τις προσφύγισσες μητέρες και τα παιδιά του...
«Ο Ψεύτης Ήλιος» για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα
Οι «Ήρωες» της Ελένης Γκασούκα επιστρέφουν και φέρνουν τα πάνω κάτω στην Αθήνα!
«Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με την Φένια Παπαδόδημα στο θέατρο Μπέλλος
To θέατρο 104 παρουσιάζει το σατιρικό διήγημα του Άντον Τσέχωφ ''Το τυχερό λαχείο''