Τα άρθρα που αγκαλιάσατε περισσότερο φέτος στο Sociall.gr

Μπορεί ακόμη να μη σβήνουμε το πρώτο μας κεράκι, περνάμε, όμως, στην επόμενη χρονιά αφήνοντας πίσω μας μια πολύ γλυκιά εμπειρία worth-remembering.

Ο Μπρετόν Αντρέ έλεγε ότι η αγάπη είναι πάντα μπροστά μας και δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε πόση αγάπη δεχτήκαμε από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε τα φτερά μας στο διαδίκτυο.

Το 2020 μπορεί να μην αποδείχτηκε και το καλύτερο έτος, όμως, η αλλαγή της δεκαετίας επηρέασε πολύ κόσμο να κάνει νέα ξεκινήματα, να πάρει σημαντικές αποφάσεις, να δει αλλιώς κάποια πράγματα γιατί όπως και να το κάνουμε αυτό το δυάρι μπροστά θα μείνει για καιρό και κάπως πρέπει να ξεπεράσεις το σοκ.

Κάπως έτσι, λοιπόν, μια κρύα νύχτα του Δεκέμβρη πέρσι πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε το Sociall.gr. Γιατί θέλαμε να μπει καλά το 2020 και δημιουργικά. Τόσα ξέραμε, τόσα λέγαμε! Μέχρι να φτάσει στις οθόνες σας την 1η Ιουνίου, έγιναν πολλά. Συζητήσεις με φίλους (συγγνώμη Ευθύμη), αγωνία για την πρεμιέρα, προγραμματισμός, χρόνος…

Όμως, έλειπε κάτι βασικό!

Κάτι που ήταν αυτό που λέμε σε απόλυτα ελληνικά, game changer! Ξέρετε τι ήταν; Μια ομάδα για να μοιραστούμε την εμπειρία αυτή! Και κάπως έτσι εμφανίστηκε η Μαίρη μας, η βιβλιοφάγος μας, η συγγραφέας μας. Έγινε μέλος της ομάδας και την άλλαξε συθέμελα. Έκανε και η ίδια το δικό της ξεκίνημα δις! Αφενός ξεκίνησε να γράφει στο Sociall.gr για θέματα που αγαπά, αφετέρου προχώρησε στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου σε μια χρονιά που όλοι ψάχναμε το φως μέσα στο σκοτάδι.

Αμέσως, μετά πρότεινε την Aurora μας! Λαμπρό κορίτσι, τρε αρτιστίκ, τρε φάμπιουλους αλλά σίγουρα όχι τρέ…χα γύρευε. Έφερε τις τέχνες στο site μας κάνοντας το όραμα μας πιο ισχυρό, το οποίο είναι να κάνουμε τον κόσμο να ξεχαστεί, να διαβάσει, να ταξιδέψει με τη φαντασία του (γιατί αλλιώς και να’θελε δεν μπορεί) και να κάνει ένα ευχάριστο διάλειμμα με τα ταπεινά κείμενα μας.

Το αμέσως, επόμενο, καλύτερο πράγμα που συνέβη ήταν η Άρτεμης. Παθιασμένη με τον κινηματογράφο, την καλή μουσική, κατάφερε και έφερε ένα όνομα διεθνούς εμβέλειας να μιλήσει στο Sociall μας. Μέσα στην ηρεμία που αποπνέει τελικά “ταρακούνησε” τον κόσμο μας και την ευχαριστούμε για αυτό.

Επανάληψη! Τι είπε ο Μπρετόν Αντρέ είπαμε; Ότι η αγάπη είναι μπροστά μας! Αυτό σας λέω! Είναι μπροστά σας! Σε αυτές τις γραμμές εδώ πέρα που τρέχουν. Και το οφείλουμε σε αυτά τα άτομα που γίναμε ομάδα αλλά και σε εσένα ταπεινέ αναγνώστη που άντεξες να φτάσεις μέχρι εδώ και έχεις ξεχάσει γιατί μπήκες. Απλώς κάποια λόγια είναι καλό και να λέγονται!

Να σημειώσουμε πάντως, ότι μέσα στο 2021 έρχονται νέα άτομα που ανυπομονούμε να γνωρίσουμε καλύτερα και να μοιραστούν κι αυτά τις ιστορίες τους μαζί μας. Η Φωτεινή, η Χαρά, η Εβίτα, η Άννα… ήδη κάνουν τα πρώτα τους βήματα μαζί μας και ανυπομονούμε να δούμε τι θα μας φέρει ο νέος χρόνος.

Στο ψητό! Ο λόγος που ξεκίνησα να γράφω αυτό το κείμενο πριν εκτροχιαστεί είναι για να σας πω εκ μέρους όλων μας ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη σας και να σας δώσω μια ιδέα για το τι αγαπήσατε μέσα στη χρονιά από την πλευρά σας στο site μας.

Και σας παρουσιάζω με χαρά τα 10 άρθρα που διαβάσατε περισσότερο σε περίπτωση που θέλετε, δηλαδή, να τα ξαναδιαβάσετε, λέμε τώρα! Για πάμε:

10.

Yūgen | Όμορφα μυστηριώδες, βαθυστόχαστο

9.

Πώς οι σπουδές μου στη Γαλλική Φιλολογία με έκαναν να αγαπήσω (και άλλο) τη λογοτεχνία και τη συγγραφή

8.

Μαρία Παρζιάλη: “Η συγγραφή αποτελούσε το καταφύγιό μου από τότε που ήμουν μικρή”

7.

Πάνος Γαλάνης: “Το περιβάλλον και η ανάπτυξη είναι έννοιες αλληλοεξαρτώμενες”

6.

Στέργια Κάβαλλου: “Διαβάζω το κάθε βιβλίο ή ποίημα με σκοπό να γίνει το αγαπημένο μου”

5.

Χάρι Πότερ: Τα μηνύματα που δεν παρατηρούσαμε μικροί

4.

Βαγγέλη Μουλαρά, πώς ήταν η πρώτη φορά πάνω στη σκηνή;

3.

Darth Mith: Ένας σύγχρονος Sith Lord

2.

Ο ποιητής Λεωνίδας Κοσκινάς κυκλοφορεί “χωρίς ζώνη ασφαλείας”

1.

Τα αγαπημένα βιβλιοπωλεία των διακοπών μας


Κλείνουμε με την πιο όμορφη λέξη που υπάρχει: Ευχαριστούμε!