7 Πράγματα Που Μου Δίνουν Σεροτονίνη

Η Σεροτονίνη είναι μία μονοαμίνη που δρα ως νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Η βασική της λειτουργία, δηλαδή, είναι η ολοκλήρωση της επικοινωνίας μεταξύ των νευρώνων. Ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει η Σεροτονίνη είναι να διατηρείται σε αυξημένα επίπεδα, προκειμένου ο άνθρωπος να είναι χαρούμενος και ήρεμος. Αν όμως αυτό αντιστραφεί, προκαλεί μέχρι και ψυχικές διαταραχές, όπως είναι οι διαταραχές ύπνου ή και η κατάθλιψη.

Βρίσκω νόημα σε διάφορα πράγματα, άλλοτε μικρά κι άλλοτε μεγάλα. Συνήθως τα πιο απλά πράγματα μου προκαλούν ευτυχία. Bόλτες με φίλους, η μυρωδιά της βροχής, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο,
ο αέρας που χτυπά στο πρόσωπο μέσα από το αμάξι, η ανατολή του ηλίου, τα κύματα και ο παφλασμός πάνω στα βράχια και τα βιβλία είναι λίγα (!!) από αυτά που με κάνουν χαρούμενη. Παρακάτω λοιπόν, θα σας δείξω 7 πράγματα που μου δίνουν σεροτονίνη.

Ιδιαίτερα Χρώματα

Κάτι που μπορεί να μου δώσει χαρά ή να με ηρεμήσει, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, είναι μερικά χρώματα τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα και δεν τα συναντά κανείς τόσο συχνά. Πόσο μάλλον να γνωρίζει και τα ονόματα των αποχρώσεων. Είτε σε wallpapers, είτε σε αντικείμενα, αυτά είναι μερικά παραδείγματα που λατρεύω άπειρα.


Ταινίες | Σειρές

Είτε ταινίες, είτε σειρές τις έχω όλες στην καρδιά μου. Οι παραπάνω, όμως, είναι από αυτές που και με μεγάλωσαν με ωρίμασαν και με έκαναν να δω τον κόσμο από μια άλλη σκοπιά. Για μερικές από αυτές αναφέρθηκα και στο άρθρο με τις αγαπημένες μου σειρές στην ενότητα TV Shows Corner. Mε το Dirty Dancing αγάπησα τον χορό, με το Dead Poets Society είδα τον κόσμο πιο ρομαντικά και το NCIS με έκανε να ασχοληθώ με την Εγκληματολογία.


Συναυλίες

Αν με ρωτούσαν σε ποιες συναυλίες θα ήθελα πάρα πολύ να βρεθώ, αν ταξίδευα πίσω στον χρόνο, θα ήταν σίγουρα το Live Aid, για να παρακολουθήσω το performance των Queen. Το Live Aid, παρεμπιπτόντως, διεξήχθη σαν χθες, στις 13 Ιουλίου 1985. Λατρεύω τις συναυλίες και νιώθω άπειρα συναισθήματα κάθε φορά που πηγαίνω. Η μουσική, ο κόσμος που ενώνεται και η καρδιά του χτυπά στους ρυθμούς του τραγουδιού είναι εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας. Αν μου λείπει κάτι αυτή τη στιγμή, είναι σίγουρα οι συναυλίες και ο κινηματογράφος, για τον οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω.


Μουσική

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Ακολουθεί κάθε δραστηριότητά μου και είναι παρούσα σε όλες μου τις στιγμές. Είτε στις όποιες υποχρεώσεις μου, είτε στην ξεκούρασή μου και σε πράγματα που με ευχαριστούν. Είναι μαζί μου και στις καλές και στις κακές στιγμές και φροντίζει να συμπληρώνει κάθε μου ανάμνηση. Οι παραπάνω καλλιτέχνες είναι ενδεικτικοί.


MARVEL

Αν υπάρχει ένα κινηματογραφικό Universe που ίσως και να έχτισε την προσωπικότητά μου είναι ο κόσμος της Marvel. Mου χάρισε και εξακολουθεί να μου χαρίζει όμορφες στιγμές, έντονες συγκινήσεις και πολλά μαθήματα. Θυμάμαι σαν τώρα την πρώτη φορά που είδα την πρώτη ταινία X-Men όταν ήμουν μικρή και πόσο μ’ άρεσε, όπως και η πρώτη τριλογία του Spiderman. Θυμάμαι, επίσης όταν πήγα στην προβολή του Avengers: Endgame και πόσο ανατρίχιασα με την τελική μάχη και πόσο έκλαψα με τον θάνατο του Tony και της Natasha (μεταξύ μας ακόμα κλαίω). Όσο για τους χαρακτήρες, ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον. Αγαπημένοι χαρακτήρες: Tony Stark, Natasha Romanoff, Loki Laufeyson.


Αυτή η Playlist

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω. Τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στην λίστα, μιλάνε από μόνα τους. Είναι από τις αγαπημένες μου δεκαετίες και τα τραγούδια αυτά πάντα με ταξιδεύουν.

Κινηματογράφος

Αναπαυτική καρέκλα και μυρωδιά του βουτύρου στο ποπ κορν ίσον σινεμά. Η στιγμή που μου λείπει μαζί με τις συναυλίες είναι κυριολεκτικά να κουφαθώ από τα ηχεία και από κει που έχω μπει μέρα να φύγω νύχτα. Αν με άφηνες μέσα στην αίθουσα, ίσως έμενα για πάντα εκεί. Είναι από τα μέρη που αισθάνομαι ως comfort zone και πραγματικά ανυπομονώ να ξαναζήσω αυτήν την εμπειρία. Όσο για τα θερινά σινεμά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, προτείνονται ανεπιφύλακτα. Επίσης, προτείνεται ανεπιφύλακτα και η παρακάτω λίστα:

Banner: Pinterest