Χριστίνα Σουτζή: Με μόνο μερικές λέξεις μπορείς να ταξιδέψεις νοητά σε έναν διαφορετικό κόσμο

Η Χριστίνα έκανε το συγγραφικό της ντεμπούτο μόλις στην ηλικία των 17,5 ετών με το μυθιστόρημα της Ταξίδι στις αναμνήσεις του έρωτα. Η ιστορία είναι όντως ένα ταξίδι σε αναμνήσεις. Σε εκείνο το καλοκαίρι μετά τις Πανελλήνιες, στα 18 και σε πρώτους έρωτες. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα μέσω της στήλης μας Sociallize.

  • Με μια ποια αφορμή αποφάσισες να γράψεις το πρώτο σου βιβλίο;

Αρχικά ευχαριστώ πολύ που μου δίνεις την ευκαιρία να με γνωρίσετε .Όλα ξεκίνησαν όταν είχα πάει με την μητέρα μου στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσω μια θεατρική παράσταση .Μια μέρα που πήγαμε στην θάλασσα βρήκαμε δυο στέφανα το ένα απόμακρο από το άλλο με σκισμένες τις κορδέλες .Ήταν κάτι που και στις δυο μας φάνηκε παράξενο .Οπότε η μητέρα μου , ξέροντας την ενασχόληση για το γράψιμο μου πρότεινε να δώσω πνοή στα στέφανα και να γράψω μια ιστορία για αυτά. Στην αρχή εγώ δεν έδωσα σημασία .Αλλά όσο πέρναγαν οι ημέρες αποφάσισα να αρχίσω το συγγραφικό ταξίδι.

  • Οι ήρωες παρακολουθώντας την πορεία τους μέσα στην πλοκή έκαναν αρκετά λάθη και ταυτόχρονα ωρίμαζαν. Ήταν κάτι που επέλεξες προκειμένου να φαίνονται πιο αληθινοί;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σχεδιάσει .Το μόνο που είχα σκεφτεί αρχικά ήταν το τέλος του βιβλίου .Όμως , όπως είναι και στην αληθινή ζωή οι ήρωες κάνουν λάθη, συγχωρούν ,και μέσα από καταστάσεις μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους .

  • Ένα κορίτσι μόλις στην ηλικία των 18 πώς βλέπει τον κόσμο του βιβλίου ;

Η αγάπη μου για το διάβασμα άρχισε από μικρή ηλικία από την Πέμπτη δημοτικού που άρχισα να διαβάζω βιβλία και μετά εξελίχθηκε στην καθημερινότητα μου .Ο κόσμος του βιβλίου είναι μαγικός με τα βιβλία περνάς δημιουργικά τον χρόνο σου μακριά από την τεχνολογία. Πιστεύω ότι όσοι δεν διαβάζουν βιβλία απλά δεν έχουν βρει το κατάλληλο για να τους κερδίσει .Γι αυτό όταν συναναστρέφομαι με αυτά τα άτομα πάντα συζητώ μαζί τους .

  • Αλλά και την αγάπη; Θεωρείς ότι είναι εφικτή στην εποχή μας;

Πιστεύω ότι στην σημερινή εποχή είναι δύσκολο να βρεθεί η αληθινή αγάπη και να είναι όπως στα βιβλία. Στην σημερινή κοινωνία θα προτιμήσουμε τα Social Media αντί την προσωπική επαφή .Όμως, αν ψάξεις καλά σίγουρα θα βρεις μια ρομαντική ψυχή που θα σου ταιριάζει .

  • Το όμορφο εξώφυλλο έχει άμεση συσχέτιση με την πλοκή. Ήταν κάτι που επεδίωξες;

Χαίρομαι που σου αρέσει .Μιας και τα στέφανα είναι η αφορμή όπως εξήγησα παραπάνω για να αρχίσω το βιβλίο .Σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει καλύτερο εξώφυλλο από αυτό.

  • Έχεις κάποιον ήρωα στην ιστορία σου που ξεχωρίζεις και αν ναι, γιατί;

Δεν θα πω ότι δεν ξεχωρίζω κανέναν ήρωα όπως μπορούν να πουν πολύ συγγραφείς .Εγώ αυτόν που ξεχωρίζω είναι ο Απόλλωνας .Ένας ήρωας γλυκός ,ρομαντικός ,υπομονετικός και με στυλ .

  • Τι σου αρέσει περισσότερο στον κόσμο της λογοτεχνίας και τι θα ήθελες να αλλάξει;

Λατρεύω την αίσθηση ότι με μόνο με μερικές λέξεις μπορείς να ταξιδέψεις νοητά σε έναν διαφορετικό κόσμο .Να βιώσεις διαφορετικά συναισθήματα που μπορεί να μην είχες την ευκαιρία να βιώσεις αλλά και να ταυτιστείς με καταστάσεις .Θα ήθελα να παραμείνει το βιβλίο ένα αγαπημένο μέσο και να μην ξεχαστεί ούτε να αντικατασταθεί από τα e-books  .Επίσης ,οι αναγνώστες να διαλέγουν  νέους Έλληνες συγγραφείς και όχι μόνο  ξένη λογοτεχνία και ότι είναι στην μόδα .

  • Που πιστεύεις ότι οφείλεται η συγγραφική άνθιση σε ηλικίες 18 με 29, που δεν υπήρχε τόσο τα παλιότερα χρόνια;

Πιστεύω ότι οι νέοι θέλουν να εκφραστούν και να μοιραστούν όσα τους απασχολούν .Οπότε το γράψιμο είναι το κατάλληλο μέσο .  Επίσης , οι εκδοτικοί οίκοι δίνουν νέες ευκαιρίες σε νέα άτομα που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό.

  • Επόμενα συγγραφικά σχέδια;

Να περιμένετε το επόμενο μου  βιβλίο που είναι στο τελικό στάδιο της συγγραφής του .Είναι ένα ρομαντικό βιβλίο αλλά έχει και στοιχεία αστυνομικού .Αυτό ήταν κιόλας που με δυσκόλεψε γιατί είναι κάτι έξω από αυτά που γράφω .

Χριστίνα Σουτζή, Ταξίδι στις αναμνήσεις του έρωτα, Κομνηνός, 2023

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά

Γιάννης Λαζαρίδης: '' Η συγγραφή είναι ένας παράλληλος κόσμος στον οποίο μπορώ να ταξιδεύω κάθε φορά...
Κώστας Γροσομανίδης: ''Σκοπός του έργου είναι να προβληματίσει και να παρακινήσει νέες ερωτήσεις για...
Μιχαήλ Σιδηρόπουλος: ''Το ταξίδι της συγγραφής μου δίνει την ενέργεια να προσπαθήσω να αφιερώσω περι...
Stephen King:Τρία κορυφαία μυθιστορήματα του σύγχρονου βασιλιά του τρόμου
''Άμλετ'': Ενδοσκόπηση στο θεατρικό διαμάντι του William Shakespeare
Ελευθερία Τσιντάρη: "Μου αρέσει να φτιάχνω ήρωες αληθινούς"
Βαγγέλης Ιωσηφίδης: "Όλοι μας θέλουμε να ακούμε και να διαβάζουμε ιστορίες"
Νίκος Ηλιάδης:''Η Ελλάδα είναι ικανή να αφήσει το δικό της στίγμα στο αστυνομικό μυθιστόρημα''
Χρήστος Μπακοστέργιος: "Το είδος fantasy εξερευνά τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας"
Δέσποινα Νταλλαρή: ''Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι η λογοτεχνία είναι κάτι που με συναρπάζει''