Μην περιμένεις την ευκαιρία, χτίσε μια πόρτα για να χτυπήσει!

Το 95% των ανθρώπων έχουν τα ίδια αποτελέσματα κάθε χρόνο, αυτό γιατί επαναλαμβάνουν την ίδια συμπεριφορά  και σκεπτόμενοι με τον ίδιο τρόπο παράγουν τα ίδια αποτελέσματα.

Η βελτίωση στην απόδοση κάποιων ανθρώπων είναι ελάχιστη γιατί δεν χρειάζεται μια απλή παρέμβαση στην εικόνα τους αλλά μια ουσιαστική αλλαγή στην κοσμοθεωρία τους.

Η αλλαγή παγιωμένων δυσλειτουργικών πεποιθήσεων μπορεί να προξενήσει κομβική αλλαγή στον τρόπο συμπεριφοράς μας.

Αν αλλάξουμε λοιπόν μικρά αλλά ουσιαστικά κομμάτια της κοσμοθεωρίας μας, θα αλλάξουν και τα αποτελέσματα που θα έχουμε στη ζωή μας.

Όλοι μας έχουμε απεριόριστη δύναμη, η οποία κυλάει μέσα μας, το θέμα είναι να τις ανακαλύψουμε και να τις αναγνωρίσουμε. Αν είχαμε διδαχτεί πως να αξιοποιούμε τις σπουδαιότερες ικανότητες μας, τότε όλα θα ήταν πιθανά και αυτό είναι κάτι που διδάσκετε στην προσωπική ανάπτυξη.

Ξεκινήστε από τις πεποιθήσεις επιλέξτε δύο οι οποίες θεωρείται ότι σας πάνε πίσω  σε τομείς της ζωής σας που σας ενδιαφέρουν.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τις αμφισβητήσετε, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι σας κρατάνε πίσω και να τις αντικαταστήσετε με νέες που σας απελευθερώνουν.  Ενισχύστε τις νέες πεποιθήσεις, γράφοντας δίπλα πως σας βοηθάει η νέα σας σκέψη και προσπαθήστε να την κάνετε πράξη με διάφορους τρόπους ώστε να την ενισχύσετε.

Η επιμονή είναι το δεύτερο στοιχείο που θα σας βοηθήσει στη διατήρηση του νέου τρόπου σκέψης καθώς και στην υλοποίηση των στόχων σας. Αν το καλοσκεφτείτε όλες οι επιτυχίες σας, διαμορφώθηκαν λόγω του καταλυτικού ρόλου που έπαιξε η επιμονή πάνω στην απόφαση σας.

Ο Ναπόλεον Χιλ μελέτησε τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο και είχε πει ότι: «Μπορεί να μην υπάρξει κάποιος ηρωικός συνειρμός στη λέξη επιμονή, αλλά η επιμονή σε ένα χαρακτήρα είναι ότι ο άνθρακας στο ατσάλι».

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα διάσημων ανθρώπων στη σύγχρονη ιστορία μας που δέχτηκαν πολλές φορές την απόρριψη, πετυχαίνοντας τελικά το στόχο τους, έχοντας ως όπλο την επιμονή!

Ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους που είχαν αποτύχει πολλές φορές πριν επιτύχουν όπως τον Τόμας Έντισον,  πρόκειται για έναν εφευρέτη που γνώρισε πολλές φορές την αποτυχία μέχρι να επιτύχει. Ένας δάσκαλός του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Έντισον ότι «ήταν πολύ ηλίθιος για να μάθει οτιδήποτε». Παρόλα αυτά όλοι γνωρίζουν το όνομα του ανθρώπου που εφηύρε τη λάμπα, ακόμα κι αν χρειάστηκαν όχι μία αλλά 1.001 αποτυχημένες προσπάθειες για να τα καταφέρει.

Κρίνοντας τώρα από την ιστορία του διάσημου αστροφυσικού, αρκετοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν απέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις του πανεπιστημίου. Στην πραγματικότητα, ένας από τους δασκάλους του στο σχολείο του είχε πει πως δεν θα κατάφερνε ποτέ να κάνει τίποτα στη ζωή του. Παρόλα αυτά, ο ίδιος μέχρι σήμερα θεωρείται ως ο πιο έξυπνος άνθρωπος που έζησε ποτέ.

Ένα τωρινό παράδειγμα αποτελεί ο διάσημος σκηνοθέτης Steven Spielberg. Το πρώτο εμπόδιο του διάσημου σκηνοθέτη και παραγωγού ταινιών εμφανίστηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, όταν η Σχολή Κινηματογραφικής Τέχνης στη Νότια Καλιφόρνια απέρριψε τη φοίτησή του στο πανεπιστήμιο. Έπειτα από εκατοντάδες προσπάθειες, o ίδιος γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1975 με την ταινία Jaws την οποία και σκηνοθέτησε. Από τότε ο Σπίλμπεργκ έχει κερδίσει 3 βραβεία Ακαδημίας, 4 Emmy, και 7 Daytime Emmy.

Τι είναι αυτό που θέλεις να επιτύχεις;

Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου;

Οι επιθυμίες μας είναι προάγγελοι των δυνατοτήτων μας, όλα όσα χρειάζεσαι για να επιτύχεις, βρίσκονται ήδη μέσα σου. Να είσαι επίμονος και να μην τα παρατάς! Η ζωή συρρικνώνεται ή εξαπλώνεται ανάλογα με το κουράγιο του καθενός.