Τα 3 κλειδιά για να πετύχεις το στόχο σου!

Το Α είναι αυτό που θα σας δώσει κάθε φορά αυτό που επιθυμείτε ! Όπως στο σχολείο το Α ήταν η ένδειξη ότι τα πάμε καλά στα μαθήματα και η χρονιά εξελίσσεται ιδανικά, το ίδιο μοτίβο ισχύει και στη δουλειά και γενικά στη ζωή.

Τα τρία Α  που θα σας δώσουν αυτά που επιθυμείτε είναι η Αναγνώριση, η Αποδοχή και η Αλλαγή!

Πρέπει λοιπόν αρχικά να αναγνωρίσετε την βασική αιτία που οδηγεί στα αποτελέσματα που έχετε. Τα αποτελέσματα είναι πάντα προϊόν εσωτερικής διεργασίας, είναι μια σωματική ή εξωλεκτική έκφραση του πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, που εστιάζουμε κάθε φορά σε μια κατάσταση. Η οπτική λοιπόν που επιλέγουμε να έχουμε δημιουργεί το ανάλογο συναίσθημα και φυσικά στην αντίστοιχη συμπεριφορά.

Το δεύτερο Α είναι η Αποδοχή. Πρέπει λοιπόν να αποδεχόμαστε την ευθύνη για τα αποτελέσματα μας, με αυτό τον τρόπο έχουμε και τον έλεγχο της κατάστασης, όταν αναγνωρίζουμε το μερίδιο ευθύνης μας και δεν το ρίχνουμε στους άλλους, μπορούμε να δούμε τι κάνουμε λάθος, τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και να αλλάξουμε την κατάσταση!

Το τρίτο Α και το πιο δύσκολο είναι η Αλλαγή. Το μυαλό μας είναι σχεδιασμένο να μας κάνει να αντιστεκόμαστε στην αλλαγή ακόμα και αν αυτή είναι για το καλό μας, λόγω του ότι επιζητά να μας κρατά ασφαλείς γιατί είναι σχεδιασμένο να φροντίζει για την επιβίωση μας. Οποιαδήποτε άγνωστη συνθήκη λοιπόν μας τρομάζει και μας ξεβολεύει ακόμα και αν οι καταστάσεις που βιώνουμε στο παρόν είναι κακές ή όχι ικανοποιητικές, τις έχουμε συνηθίσει, το πιο εύκολο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμβιβαστούμε παραμένοντας στην ίδια ρουτίνα ή  αναβάλλοντας ,επιζητώντας μια προσωρινή ευχαρίστηση που δεν αλλάζει φυσικά την γενικότερη κατάσταση.

Πως μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον;

Η απάντηση είναι με τη δράση! Δεν χρειάζεται να είναι ένα μεγάλο άλμα, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα πλάνο αλλαγής ανάλογα με το στόχο που θέλετε να επιτύχετε και να τον χωρίσετε σε πολύ μικρές δράσεις, εκπληρώνοντας ένα ένα τα βήματα θα προχωράτε σταθερά προς το στόχο και θα νιώθετε πιο σίγουροι για την υλοποίηση του.

Η δράση είναι το πραγματικό μέτρο ευφυίας. Η θετική σκέψη από μόνη της ως μέσο για μια καλή ζωή είναι μισή αλήθεια . Η δύναμη της θετικής σκέψης εξαρτάται από το αν θα μεταφραστεί σε θετική πράξη. Τα σχολεία θα έπρεπε να δίνουν βραβεία για όσα κάνουμε και όχι για όσα ξέρουμε.

Οι άνθρωποι που τα έχουν καταφέρει δεν επιτρέπουν σε ανθρώπους με απαισιόδοξη και ηττημένη νοοτροπία να αποσπάσει την προσοχή τους και να τους καθυστερήσει. Είναι πολύ απασχολημένοι στο να επιτύχουν τους στόχους τους  και να προσφέρουν τη βοήθεια τους σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Μην ξεχνάμε ότι και η νίκη είναι συνήθεια, δεν κερδίζουμε μια στο τόσο, δεν κάνουμε το σωστό μια στο τόσο, κάνουμε συνέχεια το σωστό.

Όταν είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, δεν επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας, τροποποιούμε τα βήματα μας.

Καταγράψτε τις απαντήσεις σας, στα εξής ερωτήματα:

  1. Σου αρέσει η δουλεία που κάνεις; Αν όχι, γιατί;
  2. Έχεις συγκεκριμένο κύριο ΣΤΟΧΟ, και αν ναι ποια είναι τα πλάνα σου για να τον πετύχεις;
  3. Σε τι αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σκέψης στην αποτυχία ή στην επιτυχία;
  4. Κερδίζεις ή χάνεις αυτοπεποίθηση όσο μεγαλώνεις;
  5. Ποιος έχει την μεγαλύτερη εμπνευστική επιρροή πάνω σου και γιατί;
  6. Μαθαίνεις κάτι χρήσιμο από τα λάθη;

Θέλετε να μάθετε ποιοι είστε;

 Δράστε! Η δράση θα σας καθορίσει.