Τα πάντα κρίνονται από το πού επιλέγουμε να εστιάζουμε

Αν θέλετε να κερδίσετε ο θετικός αυτοδιάλογος σας βοηθά να κινείστε με κατεύθυνση το στόχο σας. Τα πάντα στη ζωή είναι αποτέλεσμα ερωτήσεων, από το τι θα κάνω σήμερα; Πότε θα κάνω τη συγκεκριμένη δουλειά; Έκανα καλή εντύπωση; θα τα καταφέρω;

Το θέμα λοιπόν δεν είναι πόσες ερωτήσεις θα κάνουμε αλλά το πως μπορούν αυτές να λειτουργήσουν υπερ μας. Αντί λοιπόν να λέμε θα τα καταφέρω, ας αναρωτηθούμε πως θα τα καταφέρουμε! Τι πήγε καλά; Tι μάθαμε; Με πιο τρόπο είμασταν παραγωγικοί; Γιατί είμαστε χαρούμενοι; ( Για σένα που τα βλέπεις μαύρα αυτή την περίοδο είμαι σίγουρη ότι θα έχεις έστω και ένα λόγο για να είσαι χαρούμενος ). Τα πάντα κρίνονται από το που επιλέγουμε να εστιάζουμε.

Ο θετικός αυτοδιάλογος δημιουργεί δράση ώστε να παραχθούν τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Όταν μιλάς στον εαυτό σου χρησιμοποίησε θετικές λέξεις και φράσεις, σκέψου τι έχεις πετύχει. Οι σκέψεις που κάνουμε, παράγουν συναισθήματα και αυτά το ανάλογο αποτέλεσμα. Μιλήστε για το τι έχετε καταφέρει, για όσα μπορείτε να κάνετε αντί για αυτά που δεν μπορείτε. Έτσι και αλλιώς δεν είναι λογικό να στεναχωριόμαστε για θέματα που είναι εκτός της δικής μας εμβέλειας και δεν περνάνε από το χέρι μας.

Κτίζοντας ένα νέο τρόπο σκέψης θα παρατηρήσεις στον εαυτό σου ένα διαφορετικό νοητικό μοτίβο. Αν καθημερινά κάνεις θετικό αυτοδιάλογο με τον εαυτό σου, θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα! Τίποτα δεν κτίζει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση όσο τα επιτεύγματα.

Αν δεν επιβληθείτε στον Εαυτό σας, αυτός θα σας ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν να είναι μόνοι τους για παραπάνω από λίγη ώρα ή πρέπει να είναι συνεχώς απασχολημένοι με κάτι. Αφιερώστε λίγο χρόνο και μείνετε με τον εαυτό σας, απολαύστε την παρέα του και ελάτε σε επαφή με τις πραγματικές σας δυνατότητες.

Η συζήτηση εμπλουτίζει την κατανόηση αλλά η μοναξιά είναι το σχολείο της διάνοιας.

Ακούστε τον εαυτό σας, να είστε ειλικρινής μαζί του, αν πραγματικά θέλετε να επιτύχετε δείτε ποια είναι τα αδύνατα σας σημεία, πως μπορείτε να τα βελτιώσετε και πως μπορείτε να δώσετε αξία στη δουλειά σας.

Ξεκινήστε να μελετάτε το αντικείμενο της δουλειάς σας λίγη ώρα κάθε μέρα γνωρίζοντας ότι μπορείτε να αποδώσετε ακόμα καλύτερα. Δουλέψτε με στόχο ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα που να υπερβαίνει κατά πολύ το τωρινό επίπεδο της απόδοσης σας και βάλτε ένα χρονικό περιθώριο για να το επιτύχετε. Μην ξεχνάς ότι ένας στόχος που δεν είναι χρονικά προσδιορισμένος, δεν είναι επιτεύξιμος.

Μόνο μια ώρα μελέτης κάθε μέρα είναι σαν να συμπληρώνεται εννέα εργάσιμες εβδομάδες μέσα σε ένα χρόνο. Φανταστείτε τι θα γνωρίζετε σε πέντε  χρόνια ή σε δέκα. Η μελέτη, η πειθαρχία και ο χρονικός προσδιορισμός είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Όποιος μαθαίνει και δεν σκέφτεται είναι χαμένος. Όποιος σκέφτεται και δεν μαθαίνει βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο!

Πάντα να κάνετε αυτό που δεν μπορείτε, ώστε να μάθετε πως να το κάνετε.